7 september

Voor mij zit het duivenseizoen 2016 erop , heb enkel nog de finale in Roemenië staan waar twee van onze jongen nog kans maken op een prijs over twee weken.

De eindvlucht in Den Helder [ Fontenay sur Eure 557 km ] liep qua aankomsten perfect mijn 709 eindigde daar op als 9e plaats en kwam 5 minuten te kort voor een leuk geldprijsje hij eindigt in het asduiven klassement wel als 4e en is s avonds op de feetsavond aldaar dan ook verkocht onder de aanwezige [ zaalverkoop].

Op eigen hok zijn er door de rui al 2 weken geen duiven meer mee zowel  jongen als oude ,nu zie ik in het concept vliegprogamma van het NPO  dat volgend jaar de jongen duiven vluchten pas gaan starten op 5 augustus en zullen eindigen op 23 september met een nationale vlucht .

En dat ook de natour nog eens verdwijnt van wegen te weinig animo dus jongen inlassen zit er dan ook niet meer in

Ook heb ik vernomen dat je geen jongen duiven bij de oude mee mag laten vliegen in april ,dan zit er dus voor mij nog maar 1 ding op oude ringen aanschaffen zodat mijn jongen toch een goed vlieg programma kunnen afwerken met al hun veren nog in der kont en de nodige ervaring voor het jaar der op kunnen opdoen ,en niet zoals het NPO voorstelt totaal kaal in september [verduisteren en bijlichten begin ik niet aan ]

Dan oppert men later in het jaar te gaan kweken op facebook nou ook die heb ik zitten jongen van april/mei en die zijn nog kaler dan mijn winterjongen maar ieder mag zijn mening hebben en dat respecteer ik ook en zal me dus ook niet uit laten en of bemoeien met discussie’s op het net .

Ook valt dat later kweken niet mee als je de vitesse/midfond vluchten op weduwschap wil spelen ,dat kan natuurlijk wel als je een kweekhok achter de hand hebt met minimaal een koppel of 16 ,aangezien mijn hele bestand slechts uit 15 koppels bestaat 12 vlieg en 3 kweekkoppels ben ik wel genoodzaakt om eerder te kweken.

Mijn idee voor volgend jaar ligt al klaar met de bedoeling om minder jongen te verspelen ,ik speel toch niet om de prijzen mee [ ben geen jongen duivenspecialist ] maar vindt het zonde elk jaar in mijn ogen de mooiste te verspelen

September is trouwens voor mij zo wie zo een maand waar ik eigenlijk al nooit meer inkorf en met mijn vrouw op vakantie ga . en dat heeft ze dan wel verdiend na een jaar lang het wel en wee op mijn hok aangehoord te hebben.

Verder heeft 2016 me weer twee 1e prijzen opgeleverd en tal van mooie uitslagen het ging naar een dipje in 2015 weer stukken beter dit jaar en hoop dat deze lijn zich in 2017 voort zet ik wens ieder zijn plezier in de sport en laten we het zeker op facebook een beetje gezellig houden naar elkaar en respecteer ieders mening