4 juli

In het begin van dit jaar ben ik zeer positief begonnen over de aangeschafte belgen van lier van vorig jaar nadat ze op de plaatselijk tt al mooiste jongen duivin en doffer waren geworden mochten ze het nu op de wedstrijden proberen.

De duiven die als mooiste werden gekozen kwamen  echter dit jaar qua vlieg resultaten toch wat minder goed naar voren , de twee andere belgen daar in tegen deden het boven verwachting.

En als je je dan als krabber gelukkig prijst dat er een echte crack in spe bij zit die tot afgelopen zaterdag 2e duifkampioen midfond in de vereniging stond en 5e in de cc snap je natuurlijk de teleurstelling dat deze zaterdag zijn prijs mist.

Dat er afgelopen zaterdag een andere duif voorop kwam dan ”de bonte belg ” baarde me al zorgen en niet onterecht want zaterdag avond ontbrak deze nog steeds op het hok.

En wat je dan al vreesde is dat hem wat ergs overkomen is en dat kwam zondagmorgen dus ook uit toen mijn dochter om half 8 s ‘ochtends naar boven kwam met ”de bonte belg ” in haar hand , opgeraapt van de grond voor de deur van het hok .

Wat wel weer blijkt van zijn karakter en doorzettings- vermogen , met een gebroken poot en behoorlijk open geschaafd aan de onder kant hangt hij nu in de ziekenboeg ik hoop dat hij weer opknapt en als ik er niet meer mee kan vliegen hij anders nog voor nageslacht kan zorgen ,

Heb van het jaar al eerder een jongen duif met twee gebroken poten zo op geknapt maar deze had ” mooiere breuken” dan deze , mijn vrees is dat het wel aan elkaar groeit maar dat hij er niet meer op kan staan omdat de breuk mijn inziens nogal hoog zit

Ik zal hem zo 10 dagen laten hangen en dan kijken wat hij er mee doet zo prijs je jezelf gelukkig tijdens het seizoen en zo ben je de schlemiel en dan spreek ik nog maar niet over de verliezen van de jongen van dit jaar.