31 mei

Soms kan de duivensport een teleurstelling zijn en kommen je verwachtingen van een vlucht of soms een heel seizoen  niet uit , echter vele zouden deze mooie hobby niet beoefenen als de zo gezegde medaille geen keer zijde had.

Na mijn overwinning op Mourlincourt 3 weken geleden  tegen 321 duiven hebben mijn duiven niet meer op het podium gestaan maar komen daar in tegen ook niet slecht naar huis , zoals afgelopen zaterdag draaien we net wat te laat op creil maar met 4/8 in de prijzen mogen we niet mopperen en op Issoudun de eerste dagfond vlucht kwamen me duiven prachtig af maar ook net wat te laat om aan de kop mee te draaien.

De 13-1350817 alias de ”knaak” die dus 3 weken geleden de 1e vloog kwam nu niet verder dan als 6e prijs op het blad maar ook hier met 5/9 geen slechte score en het seizoen duurt nog lang.

Op deze zelfde vlucht van Issoudun liet Willie-jan van de Goorbergh zien waar zijn jaarlingen toe in staat zijn en pakt dan ook meteen de 1e npo Issoudun tegen 7275 duiven ,kerel als nog van harte proficiat.

En hier komt dan het aspect geniet van de duivensport prestaties van een andere liefhebber om de hoek kijken , deze zelfde Willie kwam vorig jaar met de vraag aan mijn vrouw Roswitha van www.roosfotografie.nl [even reklame maken haha] om voor hem een website te maken ,dit was natuurlijk geen probleem omdat dit naast fotograferen  een van haar professies is en er werd dan ook afgesproken om mijn een plezier te doen dat er niet in geld werd afgerekend maar met een rondje eieren van Wilie zijn 5 vliegkoppels.

U snapt het al een week of 7 terug kwamen de eerste 2 eitjes mijn kant op en wel uit Willie” Miss unbelievable” die vorig jaar al met een 7e npo gien op teletekst prijkte tegen 5921 duiven ,en dit jaar ook al een 4e st quentin tegen 3788 d speelde ,pakt dus nu de hoofdprijs met een 1e npo Issoudun .

U denkt natuurlijk hoeveel geluk kan men hebben ,maar hier is het verhaal nog niet mee ten einde ik heb dus naast deze 2 eieren nog wat van Willie te goed ,en denk niet dat dit de enige keer is dat hij met zijn duiven op teletekst komt ,zo wie zo komt de rest van zijn zeer kleine ploeg geweldig af en ieder jong zal zeker een versterking zijn op mijn hok,

Dan heb ik ook nog het geluk dat ik al jaren mer Ronald Emmerik mag werken en u snapt het al hij en zijn vader Ger zitten ook in de duivensport en vliegen niet onverdienstelijk op de kortere vluchten wat heet niet onverdienstelijk dit jaar presteerde zij het zelfs om de 1e asduif vitesse te hebben van de cc Breda  met hun 790 en deze zelfde duif kwam als 3e op het podium te staan van cc Brabant noord.

U begrijpt het misschien al ook van deze duif zit er een laat jong van deze duif op het hok dus in dit geval hoeveel mazzel kan een mens hebben en wie beweert er dat er andere niets gegund word in deze sport!

Ik geniet dus niet alleen van de duiven en prestatie s op mijn hok maar ook op die van andere en dat ik dan het geluk heb een paar prachtig jongen te bezitten van beide liefhebbers is dat alleen maar dubbel geniet .

Echter nu komt het dillema wat te doen met deze geweldige aanwinsten op het kweekhok of spelen hoor graag jullie mening .