29 januari

Naar een dikke 4 maanden niks geschreven te hebben toch maar weer eens de tijd genomen om wat on/zinnigs op mijn weblog te schrijven , de meeste worden er niet veel wijzer van maar ach.

Vandaag zoals elk jaar de duivenmarkt in Lier bezocht deze keer sinds een jaar of 10 niet met men maatje Bob maar gezellig met mijn vrouw en dochter .

De reis erna toe was een andere route dan anders en ook de gesprek stof in de auto ging niet altijd over duiven , maar dat mag de pret niet drukken en eenmaal in Lier aangekomen hadden we het mooiste weer van de wereld al was niet iedereen het daar mee eens [het vrouwtje had het koud en wilde zo snel mogelijk naar het beloofde ontbijt haha] ,de man waar ik voor ging was er gelukkig ook en wel Marcel van Ostaeyen waar ik al een paar leuke duiven heb gehaald.

Mijn oog viel gelijk op een duif die het zelfde er uit zag als mijn 532 -15 alias de bonte belg 3e kampioen midfond ondanks twee vluchten niet mee gedaan te hebben , en naar een gesprek met Marcel bleek dat hij maar 1 koppel had waar krasbonte uit kwamen dus de kans is groot dat ik nu waarschijnlijk een volle broer / zus van hem heb.

Hopen dat deze het net zo gaat doen als voor genoemde belg.

Ook heb ik vorig jaar mijn hok versterkt met 6 jongen van Willie-Jan v/d Goorbergh en wel met  2 jongen uit Miss Unbelievable , 2 uit Bjorn en 2 uit een doffer van Gert-Jan de Hoogh verder uit de 2e duifkampioen Brabant noord van Laura en Jack van Dongen 2 jongen uit hun 208 waarvan er nog 1 aanwezig is , ook bij de Comb Emmerik  weer een knap jong gehaald uit de 307 x 308 ook is er weer eens een duifje uit Ulft deze kant op verhuisd en komen er dit jaar 2 uit de 5e npo Bloise van Fred Buttner deze kant op heren nogmaals dank voor deze duiven .

Zo stilletjes aan heb ik het idee dat mijn hok er in de breedte toch zeker wel op is vooruit gegaan ,dit was ook al te merken doordat de duiven vorig jaar al weer beter af kwamen en er weer twee 1e prijzen verdiend werden, daarbij ook nog een 5e plaats in de finale race in Roemenie en de 4e asduif op de eenhoks race in Den Helder waar op beide races dit jaar weer mee gedaan zal worden hopende op een gelijk of een nog beter resultaat .

Ook heb ik twee koppels fond op het hok en niet van de minste speler namelijk Frank Zwiers met twee maal een 1 nationaal in 2016 wie doet dat dat hem na!!!!! die nu volledig zijn ingespeeld en het dit jaar mogen laten zien.

De jongen garde speel ik dit jaar vanaf een ander hok kijken of ik er dan minder verspeel en of ze dan beter afkomen ,ze komen nu pal naast men weduwmannen te zitten en op dat hokje zijn toch al diverse leuke resultaten behaald dus daar kan het dan niet aan liggen.

We beginnen het jaar dus vol goede moed en ben benieuwd wanneer deze weer in men schoen zit haha

Een rampvlucht of ziekte zou alles zo maar in het honderd kunnen gooien maar dat blijft gelukkig voor ieder gelijk hopend op het beste wens ik ieder een goede kweek en vliegseizoen toe .