28 maart

Afgelopen zaterdag onze eerste opleer vlucht met de container gehad , er waren al veel liefhebbers die hier mede door het mooi voorspelde weer van zaterdag gebruik van maakte.

Alhoewel de eerste duiven zich zaterdag snel terug op appel waren met een snelheid van rond de 1900 mpm heeft iedereen toch heel de dag duiven kunnen kijken en dit met een gemiddelde afstand van zo’n 63 km tot de thuis basis ,toch geen gemakkelijke vlucht

Ik merk zelf bij mijn duiven dat ze duffel minder goed verteren dan bv de losplaats Asse-Zellik wat toch 25 km verder ligt ik ben dan ook de afgelopen jaren diverse goeie duiven verspeeld op Duffel , ook nu hoor ik die berichten Willy van de Goorbergh is bv zijn talentvolle duivin de 989 al verspeeld in zijn ogen 1 van zijn beste duiven.

Hier is een jaarlingetje achter gebleven wat bestemd was voor de grote fond ,jammer maar het is zo.

Het frappante was zaterdag wel dat ”Frankie” met zijn 7 jaar oud 5 minuten los lag op zijn eigen duivin en 10 minuten op mijn nummer 3 ook bij mij kwamen ze heel de dag door en s ‘avonds miste ik er nog 3 waarvan er dus 2 zondagmorgen nog zijn nagekomen.

Volgens een aantal liefhebbers moet hij naar het kweekhok verhuizen maar zelf beleef ik nog zoveel plezier aan zijn thuis komsten dat ik hier toch nog een jaar van wil genieten daarbij komend heb ik weinig van deze klasbakken op mijn hok vorig jaar nog 15 prijzen van 17 x mee

Mocht hij dit jaar 2 x achter elkaar missen gaat hij alsnog naar het kweekhok maar dit ziet er op dit moment niet na uit.

Ik hoop dat iedereen zijn duiven nog na krijgt of na gekregen heeft zodat we volgende week een eerlijke strijd met elkaar kunnen aangaan iedereen alvast succes volgende week.