28 juli

Het spel met de oude duiven zit er zo goed als op , voor mij viel het dit jaar qua resultaat wat tegen met 17 jaarlingen en maar 3 oudere duiven waren de prestatie’s onder de maat vooral op de dagfond waar ik normaal goed op pak had ik zelfs de laatste vlucht een hoed op.

De enige die echt aan mijn criteria’s voldoet is ”Frankie” met al weer 12 prijzen dit jaar , en een opvanger die als jaarling op zijn eerste fondvlucht een mooie 514e nationaal tegen bijna 10.000 duiven speelt ook was dit doffertje mijn eerste op Bourges.

Ik heb mijn vizier alweer op volgende jaar staan en hoop dan op voornamelijk de fond wat meer duiven mee te kunnen geven heb op dit moment bij mijn jonge garde behoorlijk nog wat fond duifjes zitten en ik hoop dat die er tot na Etampes nog zijn .

Op vroege prijzen bij de jongen hoef ik niet te wachten want de meeste staan nu al op 3 oude pennen dus het zal nog een hele sport worden om ze tot Etampes [ 400 km ] in te korven.

Van de op 2 juni 30 ge enten  duiven zijn er nog 16 aanwezig maar als je ze is rond vraagt facebook leest en verhalen in de club hoor mag ik daarmee niet klagen.

Ik vind het wel typische dat er bij die verspeelde jongen maar 1 fond jong zit en maar liefs 5 gekregen duiven , verder doen op dit moment mijn aangeschafte jongen uit Lier die ik nog heb het beste.

Hoop dat ik deze ook overhoud want dit zijn werkelijk plaatjes in de hand , schijnbaar weet ik dus wel hoe ze er uit moeten zien maar kan ik ze zelf niet kweken haha

Dit weekend nog 1 duivin op Bergerac proberen en nog 4 duivinnen op de natour ,de afgelopen week hadden ze hier in de club een mannetje te kort om aan de 7 benodigde leden te komen om het nationaal inkorf status te behouden dus werd mij een dag van te voren gevraagd een duifje mee te geven .

Ik had op dat moment net de duiven thuis van Gien en Chateauroux e eigenlijk niets om mee te geven maar omdat de 005 nog bar weinig had laten zien viel mijn keuze op deze duivin en tot mijn grote verbazing speelt ze net geen prijs op Tarbes [1000 km] geklokt om 13.27 komt ze een half uurtje te kort ,toch knap met een duif die Net gien had gevlogen [ 480km] geen partner meer had en niet speciaal voor de vlucht geprepareerd en opgevoerd was.

Na deze prestatie heb ik dan ook besloten dat zij volgend jaar meer fond vluchten mag gaan afwerken weer  1 in de opbouw van mijn fondhokje wens iedereen nog veel succes op de komende vluchten met name de jonge duiven specialisten zoals de opnieuw gestarte Willie van de Goorbergh die van de 3 gespeelde vluchten al 2 mooie eerste prijzen pakt klasse man!