17 januari

Vandaag samen met Arantxa, Bob en Gerrit Lokhof ons jaarlijkse tripje naar Lier gemaakt ik had me voor genomen om bij 1 bepaalde liefhebber mijn nieuwe aanwinsten voor 2016 te halen, gelukkig was hij aanwezig en bleken wij de enig e die interesse hadden in zijn duiven we hebben er dan ook 10 meegenomen ik had vorig jaar ook enkele jongen bij deze liefhebber gehaald en deze staan me erg goed aan.

Niet alleen arriveerde deze duiven vaak voor mijn eigen gekweekte duiven maar ook heb ik er geen een van verspeeld.

Op onze jaarlijkse tentoonstelling behaalde ik met een van zijn doffers de 1e prijs bij de jongen doffers dus ook de keurmeester is er van gecharmeerd.

Nu kijken wat ze als jaarling doen en de jongen garde dit jaar verduisteren en hopen zo wat meer vluchten mee te kunnen doen.

Buiten de bij gehaalde duiven van lier heb ik vandaag ook mijn jongen uit het kweekhok erbij gezet want de duivinnen begonnen alweer aan hun 2e legsel.

Ook heb ik dit weekend de vliegers bij elkaar gezet en besloten dat op een koppel of 4 na [ van de 12 ] dat de rest het maar uit moet zoeken om zelf een partner te zoeken de meeste van deze jongen zal ik toch niet zelf behouden omdat ze zich eerst maar eens moeten bewijzen, zo zullen ze ter zijner tijd op marktplaats te koop worden aangeboden