12 november

Na een seizoen met ups en downs  ook door persoonlijke omstandigheden ,heb ik besloten om volgend jaar te gaan starten met een geheel nieuw op maat gemaakt hok bestaande uit 3 afdelingen en met geïsoleerde wanden.

Dit hok zal binnen nu en 3 weken geplaatst gaan worden ,en het afbreken van het oude hok is al begonnen.

Op dit moment zitten alle vliegduiven in 1 resterende afdeling en zullen de komende 4 weken ook niet buiten kunnen,iets wat hier normaal bijna dagelijks nog gebeurd ook gedurende de winterperiode  mits het weer niet te gek doet natuurlijk.

Ik heb al zeg ik het zelf een mooi ploeg zitten voor 2018 en heb er volop vertrouwen in ondanks dat ik dit jaar mijn beste doffer ”de bonte belg ”ben verspeeld ,deze duif is in België opgegeven maar de betreffende melder uit Brussel zoals hij zelf zei gooide na navraag van het adres om deze duif op te halen de hoorn erop en belde voor mij met een helaas geheim nummer.

De ploeg die ik nu heb zitten bestaat uit 12 vliegkoppels en 5 kweekkoppels en begint al meer een stam te worden dan voorgaande jaren waarin ik nog elk discipline wilde spelen om mede ook om de club een beetje te helpen om aan de benodigde 7 inkorvers voor de fond te komen maar dit ga ik dus in 2018 niet meer doen.

Alle fonduiven zijn verdwenen en we gaan ons helemaal focussen op de vitesse t/m dagfond vluchten waar de voorkeur toch wel ligt bij de dagfondvluchten, en met de inbreng van de duiven van Comb van de Goorbergh – Couwenberg moet dat helemaal goed gaan komen.

Dat klinkt misschien egoïstisch maar met zo n klein hok kan dat niet anders en wil me echt gaan focussen op mijn afstanden .

En daarvoor heb ik op dit moment dus een mooie ploeg zitten. want naast een nieuw hok heb ik namelijk ook de 2e dagfond kampioen van Bas Vervuren overgenomen [helaas gestopt met de duivensport] en op een totaal verkoop 3 eerste prijs winnaars van A Schelling gekocht voornamelijk ras Koopman x Marijke vink.

Dus hier is dit jaar een stevig fundament om er volgend jaar vol voor te gaan ,al is het door mijn nieuwe werk nog een beetje zoeken naar de juiste verzorging ,1 ding ben gelukkig wel nu alle weekenden thuis .

Ik wens iedereen een  mooi tt en kweek seizoen toe en hopelijk een mooi vliegseizoen 2018.